5 Juli 2018

Damen met Arriva in volledig elektrisch Deens OV-project

Damen Shipyards Group heeft met het toonaangevende internationale openbaarvervoerbedrijf Arriva Danmark een contract getekend voor vijf volledig elektrische ferries van het type Damen Ferry 2306 E3. Damen E3-schepen zijn ontworpen met als uitgangspunten: milieuvriendelijk, efficiënt in de praktijk en economisch haalbaar. Arriva gaat de ferries in de Deense hoofdstad Kopenhagen inzetten in opdracht van zijn klant, het Deense agentschap voor openbaar vervoer MOVIA.

Damen en Arriva delen de gangbare visie om de milieufootprint van openbaar vervoer te verminderen met innovatieve technologieën. Tegelijkertijd staat bij beide partijen de klantbeleving voorop in de zin van veiligheid, betrouwbaarheid en comfort.

Damens in-house engineering team heeft voor het tenderproces voor dit contract uitgebreid onderzoek gedaan naar de best mogelijke oplossing voor de onderhavige praktijksituatie. De milieuaspecten stonden daarbij centraal. Damen heeft hiervoor gekeken naar biodiesel, hybride voortstuwing en volelektrisch. Niet verwonderlijk, leverde de volelektrische oplossing de beste duurzaamheidsresultaten op. Bovendien bleek dit de meest economische oplossing te zijn over de twaalfjarige looptijd van het contract.

Een andere cruciale vereiste was, dat de nieuwe schepen in het bestaande raamwerk van dienstregelingen en infrastructuur moesten passen, én minstens zestig passagiers moesten kunnen vervoeren. Om hieraan te voldoen, heeft Damen een ontwerp ontwikkeld voor tachtig passagiers, met als maatwerk onder andere dat de schepen met de boeg vooruit kunnen afmeren aan de bestaande steigers.

Contract Signing E Ferry 2306

Damen zal op de steigers aan elk eindpunt van de route snelladende oplaadpunten installeren op basis van technieken die al langer bij het openbaar vervoer over land worden toegepast. Het opladen duurt slechts zeven minuten en gebeurt na elke trip.

DFe2306 Arriva Electric Propulsion

Ook het comfort aan boord was een belangrijke factor. Omdat ze geen dieselmotoren hebben, veroorzaken de ferries maar weinig geluid of trillingen. Het passagiersgedeelte, dat laag in het schip ligt ter bescherming tegen wind, heeft zeer grote ramen en ook het dak is van glas. De stuurhut is zo hoog mogelijk geplaatst om de schipper een optimaal zicht te bieden.

Voor schepen die zestien uur per dag tot tachtig passagiers moeten vervoeren – zowel forenzen als toeristen – is betrouwbaarheid vanzelfsprekend van het allergrootste belang. Gelukkig heeft Damen een grote staat van dienst met volelektrische oplossingen. Om die betrouwbaarheid te vergroten, ontwikkelde Damen een robuuste ferry met een stalen romp en sterke fenders. Gecombineerd met de elektrische voortstuwing, staan deze eigenschappen borg voor het laagst mogelijke onderhoud.

Het nieuwe ontwerp profiteert van Damens in-house R&D en Innovatieprogramma, dat in de loop der jaren al zo veel maritieme innovaties heeft voortgebracht. Tot de recente voorbeelden behoren hybride en elektrische road ferries en deelname in de productie van ’s werelds eerste klasse-goedgekeurde 3D-printed scheepsschroef. Een ander voorbeeld is Remote Monitoring – een nuttige tool om bij duurzame, efficiënte operaties zoals met de nieuwe E3-schepen, zaken als brandstofverbruik en komende onderhoudsbehoeftes te monitoren.

Het is al de derde keer op rij dat Arriva het contract krijgt om deze dienst voor de stad Kopenhagen uit te voeren, vertelt Torben Hansen, Director Bus van Arriva Danmark. “We zijn zeer trots en vereerd om te kunnen bijdragen aan het streven van de stad om in de komende jaren te komen tot een emissieloos openbaar vervoer.

Dit nieuwe scheepstype past perfect bij onze positie in de voorhoede van de overstap van dieselvoortstuwing naar elektrisch. Damen heeft bewezen de juiste partner voor dit project te zijn. Hun ervaring met volledig elektrische schepen geeft Damen een prima uitgangspositie om ons te ondersteunen en te adviseren bij onze missie om de stad Kopenhagen schoon, veilig, betrouwbaar en kosteneffectief openbaar vervoer te leveren.”

Volgens Martin Verstraaten, Damen Sales Manager, was de samenwerking tussen alle partijen gedurende het tenderproces uitstekend. “De combinatie van Arriva’s operationele kennis met onze scheepsbouwervaring heeft een ontwerp opgeleverd dat aan alle vereisten van dit project beantwoordt: een oplossing met nul emissie en laag onderhoud, die concreet waar voor je geld biedt.”

Electrical Ferries

CONTACT

Hoe kunnen wij je helpen?

STUUR EEN BERICHT

* Verplichte velden

Door 'verzend bericht' te selecteren, wordt alle informatie die je aan Damen verstrekt, gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Damen.

Contact:

Verkoop Benelux