14 December 2017

Meebouwen aan het openbaar vervoer van de toekomst

Er zijn twee vormen van compleet duurzame ferries/veerponten. Een daarvan bestaat zelfs al eeuwen, legt Henk Grunstra, Product Director Ferries bij Damen Shipyards, uit. Dat is de bekende gierpont die langs een kabel loopt tussen beide oevers van een water. Om over te steken, wordt eenvoudig gebruik gemaakt van de stroming van het water om de veerpont in de gewenste richting te duwen.

De methode is even simpel als effectief, en is een duidelijk bewijs van het aangeboren vermogen van de mens om de krachten van de natuur te beheersen. Het is echter niet perfect. Om te beginnen, wordt de locatie van het vaste oversteekpunt bepaald door de loop van de rivier. En dat is nu eenmaal niet praktisch in de moderne wereld met zijn snelle economische bewegingen en het dynamische mobiliteitspatroon van de mensen.

En die andere optie dan? “Dat is een pont die door een vliegwiel wordt voortgestuwd”, vervolgt Grunstra. “Op elke oever staat een windmolen die het schip opnieuw oplaadt. Ook deze methode is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de natuur: wind. Desondanks bestaan er tegenwoordig genoeg technische oplossingen om energie op te slaan en te gebruiken wanneer nodig.”

In tegenstelling tot het eerste voorbeeld uit het verleden, is dit laatste een methode voor de toekomst. Dit betekent echter geenszins dat de ferrywereld van vandaag verstoken is van innovatieve duurzaamheidsoplossingen. Verre van dat!

Dit ‘vandaag’ (en morgen) is Damens werkterrein. Actief in alle maritieme sectoren, investeert het bedrijf aanzienlijk in de ontwikkeling van meer duurzame oplossingen voor openbaar vervoer over water. De opties zijn volgens Henk Grunstra eenvoudig in drie categorieën te rangschikken: het veelbesproken LNG, dieselhybride en volledig elektrisch.

Damen RoPax Ferry 6616 E3 rendering

Gas erop

“De belangstelling voor LNG is enorm gestegen. De tijd van de kip-en-ei discussie ligt grotendeels achter ons.”

Het hete hangijzer in de LNG-discussie was tot voor kort de vraag wie er als eerste zou gaan bewegen. Zouden scheepseigenaren op LNG overschakelen voordat de havens de noodzakelijke infrastructuur voor het bunkeren beschikbaar hebben? Of moesten de havens dit eerst in orde maken, in de hoop dat de scheepseigenaren dan wel snel zouden volgen en de investeringen zo konden worden terugverdiend. Veel havens hebben inmiddels hun verantwoordelijkheid genomen, en LNG vormt niet langer een lastige uitdaging. LNG-voorstuwing voor ferries is dan ook veelbelovend, in elk geval voor bepaalde vaargebieden.

“We hebben samen met onze klanten een studie uitgevoerd naar de vraag wat vanuit economisch opzicht de beste duurzame oplossing zou zijn, en hebben daar zowel het CAPEX als het OPEX model bij betrokken”, vervolgt Grunstra. “Daarbij zijn we tot de conclusie gekomen, dat dit een LNG-voortgestuwde RoPax ferry kanzijn waarbij de motoren de schroeven direct aandrijven en niet via een electromotor, gevoed door generatorsets op gas. Je ziet veel systemen met elektrische aandrijving, maar dit is minder efficiënt en heeft een aanzienlijk langere terugverdientijd voor de extra investering als gevolg van de toepassing van LNG.

Auto, vliegtuig, schip

Dieselhybride is eveneens een aantrekkelijke bestaande oplossing, aldus Grunstra. “De voordelen zijn legio. Het is een robuust alternatief met veel – reeds beschikbare – bewezen technologie. Het power management systeem van de hybride installatie is echter de belangrijkste uitdaging.”
Maar hoewel er nog voldoende obstakels genomen moeten worden, heeft Damen wel een duidelijke weg vooruit gevonden.

Het bedrijf heeft een geschiedenis in het binnenboord nemen van lessen uit andere industrietakken. Het beroemde gestandaardiseerde scheepsbouwconcept waarmee Kommer Damen eind jaren zestig is gaan pionieren, leunde sterk op de succesvolle productielijnprocessen uit de auto-industrie.

Hetzelfde kan gezegd worden van de Hardware in the Loop (HIL) technologie, die ook in de vliegtuigindustrie wordt toegepast.

Met HIL kunnen scheepscomponenten in de ontwerpfase worden afgezet tegen realistische simulaties van de belastingen en spanningen waar zij in de werkelijkheid aan blootgesteld zouden worden. Dit heeft talrijke voordelen, inclusief de verkorte bouwtijd, verbeterde operationele prestaties en uiteindelijk aanzienlijk lagere costs of ownership.

“Met HIL kunnen we vóór de bouw de prestaties controleren. We hebben deze vaardigheid in huis en werken zo met leveranciers en onderaannemers samen om allerlei complexe uitdagingen te overwinnen. HIL vormt een grote stap vooruit naar duurzame oplossingen.”

Cruise vessel charging

Springplank naar een nieuw tijdperk

Volledige duurzaamheid wordt geboden door de all-electric oplossing. Dit is de toekomst, aldus Grunstra. En Damen is daar al.

“We hebben een all-electric rondvaartboot ontwikkeld voor de Amsterdamse grachten, hoewel dit principe uiteraard ook op zoveel andere locaties kan worden toegepast.”

In typische Damen-stijl is deze oplossing standaard, doch flexibel.

“We hebben namelijk een technisch platform ontwikkeld dat kan worden gebruikt in meerdere configuraties: op de topside – open-top, traditioneel en modern. Daarmee bieden we de klanten de flexibiliteit om hun specifieke maatwerkvereisten te verwerken in een standaard, ‘bewezen’ scheepsontwerp. We moedigen onze klanten ook zelfs aan om met hun eigen ontwerpen naar ons toe te komen. Op die manier weten we dat we iets produceren dat aan de marktbehoeften beantwoordt.”

Het uitgangspunt is om de groeiende aantallen toeristen die de stad jaarlijks bezoeken te accommoderen, en tegelijkertijd de milieuprestaties te verbeteren via lagere emissies en geluidsreductie.

Prinsengracht

“Dit is een springplank naar een nieuw tijdperk van emissievrij, stil en comfortabel passagiersvervoer. Geen gerammel en gekletter, zodat je in de eerste plaats al beter naar de tekst van de rondleiding kunt luisteren!”

Damen werkt tevens aan een volledig onderhoudspakket voor dit scheepstype zodra het in de vaart is.

“Dit is nou typisch de vingerafdruk van de Damen-filosofie. Als familiebedrijf laat Damen zich in alles wat het doet, leiden door een langetermijnvisie – ook waar het de relatie met onze klanten aangaat. Met dát altijd voor ogen, leveren wij niet gewoon een schip af, maar streven we ernaar om onze klanten te ondersteunen richting de toekomst. Precies dáárom is duurzaamheid voor ons zo enorm belangrijk.”

CONTACT

Hoe kunnen wij je helpen?

STUUR EEN BERICHT

* Verplichte velden

Door 'verzend bericht' te selecteren, wordt alle informatie die je aan Damen verstrekt, gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Damen.

Contact:

Verkoop Benelux